Napfényes premier a felújított Nemzeti Lovardában

Az ünnepélyes átadó óta első alkalommal került megrendezésre szabadtéri díjugrató verseny a Nemzeti Lovardában. A négynapos, országos megmérettetés 165 lovas és 280 ló részvételével zajlott.

Figyelemre méltóan magas pontszámokat értek el a lovak és lovasaik a stílusversenyekben. Az ötéves lovak tenyészversenyre kvalifikáló számában Szebényi Dániel stílusbíró a René Tebbel által tenyészetett Olíviának a csütörtöki győzelemért 8,9 pontot adott, de a kanca szombaton is a legmagasabb pontszámmal nyerte a kategóriát Faluhelyi Ádámmal.

Faluhelyi Ádám és Olívia
Faluhelyi Ádám és Olívia

A pénteki győzelemhez azonban kimagasló 9 pontra volt szükség – ezt az Agropoint Kft. tulajdonában álló, Catoki apaságú Catonel gyűjtötte be, akit Kárándi Imre lovagolt.

Kárándi Imre és Catonel
Kárándi Imre és Catonel

Az ifjúsági lovasok stílusversenyében szombaton született a legmagasabb pontszám, Stróbl Dorottya Zárug Gyula tanítványa, Tóth Boglárka és Ars Paul teljesítményét 8,9 pontra értékelte.

Tóth Boglárka és Ars Paul
Tóth Boglárka és Ars Paul

A pénteki és szombati legmagasabb, 130 centiméteres versenyszám Czékus Zoltán sikerét hozta, aki a kétfázisos és hiba-idős versenyszámban a leggyorsabb volt a 11 éves, Justboy apaságú Kronosszal.

A verseny legmagasabb, 135 centiméteres versenyszámában a fiatal lovas kategóriában Airventes siker született, Lehotai Máté és Calot szerezték meg a győzelmet.

A felnőtteknél két lovas tudta hibátlanul lelovagolni Karádi László, nemzetközi pályaépítőnk összevetését is, győzött Faluhelyi Ádám Cariba Dammel, a páros Matyi Biankát és Félixet utasította maga mögé.

Forrás: Díjugrató Szakág
Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.