A Nemzeti Lovarda ad otthont a 15. Maccabi Európa Játékok lovassport versenyeinek

Hazánk 2015-ben nyerte el a 15. Maccabi Európa Játékok rendezésének jogát. Ez lesz Magyarország történetének legnagyobb multisport rendezvénye: 2019. július 29. és augusztus 7. között 40 ország 3000 sportolója fog versengeni 21 sportágban 10 helyszínen. A lovassport versenyek a Nemzeti Lovardában zajlanak majd.

A Maccabi Világ- és Európa Játékokon is nagy hagyományai vannak a lovassportnak, így a 15. Maccabi Európa Játékok kiemelt eseményei közé tartoznak a két szakágban, díjlovaglásban és díjugratásban megrendezett egyéni és csapatversenyek. A lovasversenyek programja július 30-án az edzésekkel kezdődik. Július 31-én rendezik meg a csapatok versenyét díjugratásban és díjlovaglásban, másnap, augusztus 1-jén pedig az egyéni versenyeket.

Elsőként a Maccabi Európa Játékok 90 éves történetében idén Magyarországon a sport leghitelesebb szakmai intézményei, 12 sportági szakszövetség segíti a versenyek lebonyolítását, az eredmények hitelesítését – köztük a Magyar Lovassport Szövetség is.

A sportági szakszövetségek illetve intézmények képviselői, valamint a Játékokat szervező EMG Sport Kft. vezetői május 24-én írtak alá együttműködési megállapodást Budapesten. Az eseményen a magyar Lovassport Szövetséget Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke, a Díjugrató Szakág elnöke képviselte.

Forrás és fotó: emg2019.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.