A Nemzeti Lovarda készen áll a CSIO lovasainak fogadására

Augusztus 9-én kezdetét veszi a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest a Nemzeti Lovardában, de az első lovak és lovasok már korábban megérkeznek majd Budapestre. A nagyszabású eseményről dr. Budai Gyula, az Olimpiai Felkészülést koordináló Bizottság Elnöke, Stróbl Dorottya versenyigazgató, Fábiáncsics Gábor, a Nemzeti Lovarda igazgatója és Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke adott tájékoztatta a média képviselőit a Nemzeti Lovarda Tudásközpontjában megrendezett sajtótájékoztatón.

Forma-1 a díjugratásban

Dr. Budai Gyula, a Külügyminisztérium miniszteri biztosa ezúttal nem politikusi minőségében, hanem a Magyar Lovassport Szövetség Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottságának elnökeként köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit: „Amikor 2012-ben a magyar kormány elfogadta a Kincsem – Nemzeti Lovas Programot, csak álmodni mertünk arról, hogy a sajtó képviselőit itt, a megújult Nemzeti Lovardában, ilyen körülmények között tudjuk majd fogadni és hogy ilyen színvonalas nemzetközi versenynek adhat otthont a Tattersall. Ez a díjugrató sport Forma-1 kategóriája. Azt szeretnénk, hogy ebből hagyomány legyen Budapesten.”

A Nemzeti Lovarda készen áll CSIO-ra

„Nemzeti Lovarda készen áll a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest megrendezésére” – emelte ki Fábiáncsics Gábor, a Nemzeti Lovarda igazgatója, aki egyúttal megköszönte Magyarország Kormánya, a Magyar Lovassport Szövetség, a Nemzetközi Lovas Szövetség, valamint a rendezvény szponzorainak támogatását.

Fábiáncsics Gábor azt is elmondta, hogy a Nemzeti Lovarda teljes egészében a versenyre érkező lovak és lovasok rendelkezésére áll. Az előkészületek véghajrájában számos olyan építési feladat zajlik a létesítményben, ami a versenyre érkező nézők és az idelátogató lovasok kényelmét szolgálja.

A FEI vezetősége is kíváncsi a felújított Nemzeti Lovardára

Stróbl Dorottya versenyigazgató, a Magyar Lovas Szövetség főtitkára kiemelte, ez az első alkalom, hogy hazánk a legmagasabb besorolású versenyt rendezhet, melynek összes pénzdíja több mint 400.000 euró. Az ötcsillagos versenyre 200, a fiatal lovak megmérettetésére 60 ló érkezik, a lovasok 26 nemzetet képviselnek. Ez lesz a divízió 2 döntője, itt dől el, melyik két nemzet jut be a barcelonai döntőbe. „13 ilyen verseny van a világon, amit a Longines szponzorál, ebből kilenc Európában. Nyolcat a kontinens lovassportban vezető szerepet betöltő országai rendeznek – és idén Budapest is rendezési jogot kapott. Óriási érdeklődésre tart számot a verseny, a Nemzetközi Lovas Szövetség elnöke is jelezte érkezését, valamint a FEI több elnökségi tagja is Budapestre látogat majd. Az Európai Lovas Szövetség konferenciát szervezett az eseményre. A felújított Nemzeti Lovardára mindenki kíváncsi, és ezzel az eseménnyel be fogja írni magát a FEI kiemelt versenyhelyszínei közé” – mondta el Stróbl Dorottya.

Számítanak a nézők biztatására a magyar lovasok

A Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest versenyen 20 magyar lovas állhat starthoz, közülük jelölte ki Németh István szövetségi kapitány azt az öt díjugratót, akik hazánkat képviselik a Nemzetek Díjában. „Hugyecz Mariann Svájcban készült fel Chacco Boy nevű lovával, reméljük, hogy ezúttal is hozza a 2016-ban bemutatott dupla hibátlant. Magyar tenyésztésű lóval, Zordonnal indul Horváth Balázs, az ország egyik legeredményesebb lovasa. Szintén magyar tenyésztésű lóval versenyzik ifj. Szabó Gábor, aki a rendszerváltás óta a legeredményesebb CSIO lovasunk. A 2016-os összeállításhoz képest változás, hogy erős, stabil csapattaggá nőtte ki magát Krucsó Szabolcs, aki a Paul Schockemöhle által tenyésztett Chacco-Blue II fedezőménnel indul. Ifj Kövy András a csapat ötödik tagja, tartalék lovasa. Többszörös Nemzetek Díja győztes lovas, utánpótlás szövetségi kapitány” – mutatta be a magyar válogatottat Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke. „Nagyon fontos, hogy minél többen szurkoljanak a lovasoknak” – emelte ki.

Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest a Nemzeti Lovarda eseménynaptárában >>

Tovább a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest Facebook eseményére >>

Forrás: CSIO Budapest

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.