A Nemzeti Lovardában dőlt el a Tóth Béla Régió bajnoki címeinek sorsa

Az egykori sikeres lovaglótanár, Tóth Béla emlékét őrző közép-magyarországi régió döntője a Nemzeti Lovardában került lebonyolításra, ahová ezúttal is szép számmal érkeztek nevezések.

A 135 centiméteres felnőtt döntőben hárman vethettek össze az aranyéremért, ahol a Cseszterlint Lovasklub versenyzői győzedelmeskedtek, hiszen Búza Krisztián állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, megelőzve tanítványát, Kalán Esztert. Márki Zoltán ugyan villámgyors volt az összevetésben, viszont egy verőhibát vétett, így ezúttal a bronzéremmel kellett megelégednie.

Az ifjúsági kategóriában is hárman maradtak hibapont nélkül, így közöttük dőlt el a győzelem sorsa. A leggyorsabb Sári Viktor tanítványa, Darvas Viktória volt, megelőzve Tóth Boglárkát és Szabó Virágot.

A régió legnépesebb kategóriája évről-évre az amatőr, így az elvárásokhoz mérten igen erős mezőny gyűlt most is össze. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a dupla hibátlan itt még a szalagot sem garantálta, hiszen nyolcan is bejutottak az összevetésbe. Messze a leggyorsabb lovaglást Bozsóky Zsófia mutatta be, aki harmadjára sem hibázott, így megérdemelten vehette át a győztesnek járó serleget. Második helyen végzett Szakszon Mariann, harmadikon pedig Sunyovszky Réka.

A kezdő lovasok húsz főt számláló mezőnyében sok szép lovaglást láthattunk, sokan elérték a 8 stíluspontot is. A legmagasabb összesített pontszámot Kempelen Judit és Sáli Gábor tanítványa, Csaba Janka kapta, megelőzve az elődöntő győztesét, a Lóránt Attila által felkészített Mécs Emmát. Harmadik helyen végzett Hováth Béla Bence tanítványa, Helembai-Nagy Johanna.

A csapatversenyben a Fábiáncsics Horses csapatának szólt a taps, a három lovas – Faluhelyi Ádám, Nagy Vivien, Mészáros Dóra – hibapont nélkül teljesítette a megmérettetést.

Forrás: Riderline
Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.