A Nemzeti Lovardában mutatkozott be a Honvéd Huszár Díszalegység

A Honvéd Huszár Díszalegység kiképzettségét és felkészültségét szemlézte Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár megbízott dandárparancsnoka március 11-én a Nemzeti Lovardában.

A Kincsem Nemzeti Lovas Program keretében megalakított Honvéd Huszár Díszalegység Előkészítő Törzsét kijelölték, és felkészítették a lovakat is február 28-ig. Ennek szemléje a lovasok, valamint a lovak bemutatkozásával, a díszruházat ellenőrzésével kezdődött és egy látványos lovas alaki bemutatóval zárult. Sándor Zsolt őrnagy, az Előkészítő Törzs parancsnoka jelentette, hogy készen állnak a következő ütem feladatainak megkezdésére.

Mudra ezredes köszönetét fejezte ki a lelkiismeretes és kitartó munkáért, valamint hangsúlyozta: ez egy új kezdet, ahol a magyar katonai lovaskultúra és annak szellemisége újra életre kel. Ezt követően a parancsnok ajándékot adott át a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság vezetőinek, megköszönve a támogatásukat, mely lehetővé tette a sikeres közös munkát.

Forrás: honvedelem.hu 
Fotó: Kresz Fruzsina, honvedelem.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.