A Nemzeti Lovardában tartotta éves Közgyűlését a Magyar Lovassport Szövetség

Idén is a Nemzeti Lovarda Tudásközpontja adott otthont a Magyar Lovassport Szövetség közgyűlésének.

A Magyar Lovassport Szövetség elődje, a Magyar Lovassport Egyesületek Országos Szövetsége 1924. február 29-én alakult meg, így igazán különleges alkalom volt, hogy 2020-ban szintén erre a napra esett a szervezet éves rendes közgyűlése.

A napirend ismertetése után Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, a Magyar Lovassport Szövetség és a hazai lovasélet számára rendkívüli lehetőség a lovassportok 2021-es Európa-bajnoksága, melynek előkészületei már javában zajlanak. Az esemény különleges jelentőségét mi sem mutatja jobban, minthogy ehhez hasonló nemhogy hazánkban, de még a régióban sem volt korábban. Ez egy olyan lehetőség, amivel visszaemelhetjük hazánkat a nagy lovasnemzetek közé – mondta Lázár Vilmos. A Kincsem Parkban a díjugrató, díjlovagló és négyesfogathajtó Európa-bajnokság, a Nemzeti Lovardában pedig a lovastorna és a para-díjlovaglás kontinensviadal zajlik majd.

Az elnöki beszámolót a megemlékezések követték, majd a szakmai beszámolók sorát Stróbl Dorottya nyitotta meg, aki beszámolójában kitért arra, hogy az EB szervezőbizottsága az aacheni CHIO szervezőinek szakmai segítségével kezdte meg a munkát. Frank és Joris Kemperman 2019 októberében ellátogattak hazánkba, hogy megtekintsék a versenyeknek otthont adó két helyszínt, és mind a Kincsem Park, mind a Nemzeti Lovarda elnyerte tetszésüket.

Szotyori Nagy Kristóf 2019 legjelentősebb lovassport eredményeit foglalta össze és bemutatta az ezekről készült kisfilmet is, amelyben jó néhány képkockán visszaköszön a Nemzeti Lovarda:

A közgyűlésről készült beszámoló részletesen a Magyar Lovassport Szövetség honlapján olvasható. >>

Borítókép: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.