Nyugdíjba vonult Zakariás, a Nemzeti Lovarda egyik legidősebb lakója

Sándor Natália, a Budapesti Lovas Klub edző-futószárazójának írása:

„Zakariás 2002-ben született, 2005 óta volt a Nemzeti Lovarda lakója, bár már tenyészteni is a Nemzeti Lovarda tenyésztette – pontosabban Prutkay Zoltán. Hosszú és igen sikeres sportkarriert futott be, mint lovastorna ló. Bár Zakariás is az ugrósportban kezdte volna meg karrierjét, de igen hamar lemondtak róla a szakemberek, ezután került a lovastorna szakágba.

Zakariás 2006 októberében, 4 évesen kezdte voltizs pályafutását a Budapesti Lovas Klub lovastorna szakosztályánál és 2021 nyarán végleg befejezte sport pályafutását és megkezdte a jól megérdemelt nyugdíjas életet.

Fotó: Manuel Queimadelos

2007-ben indult el a versenykarrierje, ami egészen 2020. novemberéig tartott, az Országos Bajnokságon futott be utoljára a versenykörre. Számos hazai és nemzetközi versenyen segítette a BLK tornászait és a hazai versenyzőket sikerekhez és a nemzetközi világban is sokan éltek a lehetősséggel, hogy Zakariáson versenyezzenek. Megszámlálhatatlanul sok versenyen vett részt, ezek között a megmérettetések között szerepeltek Világkupa fordulók, a Lovas Világjátékok, az aacheni CHIO és a legkiemelkedőbb, hogy az első Katarban rendezett Világkupa fordulón Zakariás volt Kelet-Európából az egyetlen meghívott ló. Katarban a saját versenyzőinken kívül holland lovastornászok is Zakikán indultak.

Zakariás (Zakika, Zakarinya, Mukika), köszönjük neked ezt a veled eltöltött 15 évet, és még legalább ugyanennyi boldog, gondtalan nyugdíjas éveket kívánunk Neked a többi nyugdíjas barátoddal, Kajászó-Gammával, Jasykával és Dollárkával együtt. Hiányozni fogsz a mindennapjainkból, de vigasztal minket, hogy a lehető legjobb helyen, Zánkán a nyugdíjas wellness központban töltöd az elkövetkezendő (remélhetőleg) sok-sok évedet. Köszönjük!”

Névjegy:

Zakariás

  • 2002.08.28.
  • szürke herélt
  • magyar sportló
  • apa: 3372 Mythos
  • anya: Dolanda

Fotó: Manuel Queimadelos

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.