Óriási sikert aratott a Honfoglalás című rockopera a Nemzeti Lovardában

Május utolsó hétvégéjén 4 telt házas premieren mutatta be először Budapesten a Nemzeti Lovas Színház Koltay Gergely és Szűts István Honfoglalás című rockoperáját a Nemzeti Lovardában!

Május 30-án, 31-én és június 1-jén több mint 3000 néző láthatta az Európában is egyedülálló előadást Budapesten, az Aréna Plaza mellett, a Tattersall fedeles lovardájában.

A budapesti bemutató alkotói hisznek abban, hogy a Honfoglalás című magyar rockopera kulturális és művészeti értékek közvetítését szolgálja azáltal, hogy feltárja a magyar honfoglalással kapcsolatos legújabb történelmi információkat, üzenve a mai fiataloknak, és a Kárpát-medencében élő összes magyarnak, hogy alaposabban megismerkedhessenek a magyarok valódi történelmével. A produkció a legigényesebb zenei és prózai adaptáción keresztül látványos lovasjelenetekkel, minőségi szereposztással mutatja be a hét vezér hazatérését.

– “Azért a Honfoglalást választottuk, mert még mindig hiszek a Honfoglalás című rockopera csodálatos zenéjében és üzenetében, miszerint minden magyarnak és különösen a fiataloknak meg kell ismerniük nemzetünk történetét, honnan jöttünk és hová tarunk. Ezen túl pedig szimbolikus üzenete is van, hiszen a Nemzeti Lovas Színház hont foglalt ezzel a produkcióval Budapesten.” (Pintér Tibor)

Főszereplők: Janza Kata, Papadimitriu Athina, Trokán Nóra, Békefi Viktória, Pintér Tibor, Kaszás Géza, Buch Tibor, Benkő Péter, Makrai Pál, Sipos Imre,  Kassai Lajos lovas íjász világbajnok, Lezsák Levente kaszkadőr szakértő

A kiváló lovas színészekkel,  30-40 lovassal, kaszkadőr elemekkel és lovas íjász jelenettel színesített Honfoglalás különleges színházi élményt nyújtott gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Pintér Tibor lovas színész, színház igazgató azt szeretné, ha a jövőben a 2015-re felújított Nemzeti Lovarda adna végleges otthont a Nemzeti Lovas Színháznak.

A fotókat Somogyvári Anett készítette

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.