Országos Kancavizsga és Ménkörung a Nemzeti Lovardában

A Nemzeti Lovarda immáron második alkalommal adott otthont az Országos Kancavizsgának és Ménkörungnak. Az időjárás kedvezett a szervezőknek, az október közepéhez képest szokatlanul meleg idő nem csak érdekessé és izgalmassá, hanem igazán kellemessé is varázsolta a rendezvényt a látogatók számára. A Kancavizsgára 11 három éves és 14 négy éves kanca nevezése érkezett, míg a ménkörungon 19 csődör került felvezetésre. A mezőny igazán színvonalas volt, szépen felkészített lovakat láthatott a közönség.

 

A három évesek versenyét a háromszoros díjugrató magyar bajnok – Szász Attila tulajdonában lévő Casall apaságú pej kanca Casalla nyerte.

A négy éves kategóriában az összesített eredmények alapján a mezőhegyesi tenyésztésű Canturano x Stauffenberg származású pej kanca Glóriagyőzedelmeskedett. A szoros mezőnyt mi sem bizonyítja jobban, mint az első helyezett Glória, a versenyben csupán 0,138 ponttal utasította maga mögé Faluhelyi Tibor által tenyésztett és tulajdonában lévő Landprinz származású pej kancát, Gardát.

Az előző évekhez képest a változás az volt a 2014-es kancavizsgán, hogy az MSLT közgyűlésén meghozott határozat szerint, a kihirdetett pénzdíjat csak a magyar tenyésztésű lovak kaphatták meg, az import kancák eredményét „csupán” elismeréssel díjazták, ezzel is segítve a magyar tenyésztők munkáját.

 

A bemutatott mének közül öten kaptak nyilvános fedeztetési engedélyt:

Arizona x Atlantic származású 3 éves KWPN fajtájú mén Givano (tulajdonosa Debreceni Elemér)

Caligula x Alcatraz származású 3 éves magyar sportló fajtájú mén Kincsem Calippo (tenyésztője és tulajdonosa Kincsem Lovaspark Kft.)

Casall x Cero származású 3 éves holsteini mén Churchill IC (tenyésztője és tulajdonosa Czuczi István)

Larimar x Quintender származású 4 éves holsteini mén PM Lavarone (tulajdonosa Pataki Mihály)

Unieko x Manno származású 5 éves KWPN fajtájú mén Elinueo (tulajdonosa Kiss Vivien)

Ezúton is gratulálunk a tenyésztőknek és tulajdonosak egyaránt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.