Országos Minősítő verseny a Nemzeti Lovardában

A viharos időjárás ellenére csütörtökön a terv szerint kezdődött el a Nemzeti Lovarda első Országos Minősítő versenye a 2014-es szabadtéri szezonban. Az előrejelzések alapján a szervezők felkészülten várták a folyamatosan hulló csapadékot és mindent megtettek annak érdekében, hogy lehetőségeiket kihasználva a lehető legkevesebb kellemetlenséggel kelljen megbirkózniuk a jelenlévő sportolóknak. A heves esőzések ellenére a négyévszakos pálya talaja kifogástalan volt és az előzetes tervek alapján a napirendet betartva zajlottak a versenyszámok.

A közeljövőben megújuló intézmény bizonyos részein a jelentős mennyiségű esővíz nem tudott elszívárogni, ezzel is igazolva a felújítás létjogosultságát, melyben az időjárás okozta viszontagságok kiküszöbölése jelentős figyelmet kap. A cél, hogy ne csak a versenypálya talaja, hanem az egész lovarda területe egy európai színvonalú komplexummá váljon.

A csütörtöki 6 éves lovak versenyszámában Heibl Ágnes és a Sir Shutterfly x Landgold származású Chirocco példaértékű stíluspályával örvendeztette meg a Tattersall közönségét, amiért joggal járt a nem mindennapinak számító igen magas, 9-es stíluspont a bírók részéről.

A verseny legeredményesebb sportolója minden bizonnyal a Timpex Kft. lovasa ifj. Szabó Gábor volt, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott a hétvége folyamán. Számos versenyszámban aratott győzelmet és ért el helyezést. Többek közt a szombati A3*-os versenyszámot Timpex Apoleonnal nyerte, míg vasárnap Timpex Bölcsésszel diadalmaskodott az A3*-ban, maga mögé utasítva a Fedeles Döntő felnőtt kategóriájának győztes párosát Szuhai Gyulát és Casingert. A tehetséges fiatal lovasnak a mérlege erre a hétvégére 5 ló 10 helyezés és ebből 6 db első hely. Ezúton is gratulálunk neki és a Timpex lovak tenyésztőjének és tulajdonosának Tárbály Istvánnak!

 

A következő díjugrató esemény a Nemzeti Lovardában a CSI* Gróf Széchenyi István emlékverseny lesz, melynek időpontja egybe esik a Budapesti Lovas Klub első hivatalos díjugrató versenyének 100-dik évfordulójával. 1914. május 23-án egy hagyomány indult útjára, melynek köszönhetően a Nemzeti Lovarda ma is közkedvelt helyszíne mind a hazai, mind a nemzetközi díjugrató versenyeknek. Ünnepelje velünk ezt a különleges évfordulót és jöjjön el a jubileumi rendezvényre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.