Osztrák győzelem a Nemzetek Díjában

Teltház előtt zajlott a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest legjobban várt versenyszáma, a 200.000 euró összdíjazású Nemzetek Díja. A versenyt a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) elnöke, Ingmar De Vos is megtisztelte látogatásával, első alkalommal ellátogatva Magyarországra. Maximálisan elégedett volt a verseny színvonalával, véleménye szerint a Nemzeti Lovarda világszínvonalú versenyek megrendezésére is kiválóan alkalmas.

A nemzetközi szinten legmagasabb minősítéssel rendelkező pályaépítő, Werner Deeg 160 centiméteres pályáján 15 erőkifejtés várta a lovasokat, amit a versenyzőknek kétszer kellett teljesíteniük mindössze fél órás különbséggel a kánikulai melegben, ami komoly megterhelés volt a párosoknak.

A versenyszámot az osztrák lovasok nyerték hat hibátlan pályával. A verseny három dupla hibátlan lovaglása közül kettőt a Marcus Wallishauser által vezetett csapattól láthatott a Nemzeti Lovarda közönsége, mégpedig Julia Houtzager-Kayser és Felix Koller remek teljesítményének köszönhetően, de a csapat két másik tagja, Christian Rhomberg és Max Kühner is hozzátettek egy-egy hibátlant a végeredményhez.

A győzteseknek járó Longines karórákat Dmitry Dmitriev, a Longines régióigazgatója adta át, illetve a helyezett lovasoknak Ingmar De Vos, a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) elnöke, dr. Nagy István agrárminiszter és Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke gratulált.

Nemzetünk lovasai megérdemelten vehették át a második helyezettnek járó díjat, hiszen a Németh István szövetségi kapitány által vezetett csapat végig kiegyensúlyozott lovaglással mindkét fordulóban egyaránt jól szerepelt.

Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II. egy hibátlan pályával, és a második körben egy verőhibával zárta a számot, ami a páros egyetlen verőhibája volt az egész versenyen. Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész az első körben egy verőhibával és a második körben egy gyönyörű hibátlannal járultak hozzá a magyar sikerhez. Hugyecz Mariann lovának sérülése miatt ifj. Kövy András ugrott be a csapatba tartalékként Heurékával, a páros teljesítményével bebizonyította, hogy van helyük ebben a mezőnyben. Legrutinosabb Nemezetek Díja lovasunk, Horváth Balázs zárta a sort Zordonnal, aki első körben egy hibátlannal, második körben pedig egy verőhibával bebiztosította a csapat második helyét.

Ezzel az eredménnyel a magyar válogatott történelmi sikert ért el, hiszen az osztrákokkal együtt kijutott az október 5-7. között megrendezésre kerülő Nemzetek Díja sorozat döntőjébe, Barcelonába, amire nem volt még példa korábban.

A norvég különítmény végzett a harmadik helyen. Az egyik esélyesként induló Portugália a negyedik, Csehország az ötödik helyet szrezte meg. Lengyelország 24, Görögország 38, Bulgária 52 hibaponttal zárta a versenyt.

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

A Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest további hírei >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.