Osztrák lovas az élen, Krucsó Szabolcs harmadik a pénteki Longines Nagydíjban

A Longines Nagydíj volt a nézők által legjobban várt versenyszám a Longines FEI Nations CupTM Jumping of Hungary CSIO5* Budapest verseny pénteki versenynapján.

Világszínvonalú vonalvezetés, nyolc lovas az összevetésben

100.000 eurós összdíjazásért, a Herendi Porcelánmanufaktúra ajándéktárgyaiért és a győztesnek járó Longines karóráért versenyeztek egymással a lovasok. A szabályok szerint a legmagasabb, 160 centiméteres alappályán 13 számozott akadály és összesen 16 erőkifejtés várta a versenyzőket. A technikás pálya vonalvezetése méltán érdemelte ki a világszínvonalú jelzőt.

Ötven lovas indult ebben a számban, ebből mindössze tízen tudták verőhiba nélkül teljesíteni az alappályát. Közülük ketten; a törökök olimpikonja, Ömer Karaevli és a korábban világkupa döntőn is szereplő lengyel lovas, Kazmierczak Michal időbüntetés miatt nem jutottak be az összevetésbe. A közönség legnagyobb örömére Krucsó Szabolcs viszont kvalifikálta magát.

Krucsó Szabolcs - Chacco Blue II.

Krucsó Szabolcs – Chacco Blue II

Krucsó Szabolcs az előkelő harmadik helyen végzett

Szabolcs a csütörtök esti sorsoláson nem volt túl szerencsés, hiszen az egyes számot húzta. Első indulóként neki kellett megkezdenie a versenyt és az összevetést egyaránt, így nem sok taktikázásra volt lehetősége. Mindezek ellenére iskolapályát lovagolt a Kórusz Attila tulajdonában álló Chacco Blue II (Chacco-Blue / Cincaba Rouge) nyergében. Hatalmas iramban, minden lehetséges rövidítési lehetőséget kihasználva teljesítette a pályát 42,11 századmásodperc alatt, ami végül bronzérmet jelentett a párosnak.

Max Kühner nyert, Emanuele Guadiano lett a második

Csupán az összevetés utolsó két indulója volt gyorsabb nála, akik közül végül a németből lett osztrák lovas, Max Kühner nyerte a versenyt Cielito Lindo 2 (Clarimo / Stauffenberg) nevű lovával. A ló tulajdonosa a Haupt- und Landesgestüt Schwaiganger, anyai nagyapja az a Stauffenberg, aki a hazai lovasok között is ismert, hiszen évekig versenyzett és fedezett Magyarországon. A második helyet a világ egyik legeredményesebb díjugratója, Emanuele Guadiano a magyar Equita Kft. tulajdonában álló Chalouval (Chacco Blue / Baloubet du Rouet) szerezte meg.

Max Kühner - Cielito Lindo

Max Kühner – Cielito Lindo 2

Sören Pedersen, a 2015-ös CSIO nagydíjának győztese ezúttal a negyedik helyen végzett a pénteki Longines Nagydíjban, Tailormade Chaloubet (Chacco-Blue / Baloubet du Rouet) nyergében. Hibátlanul ment még az összevetésben a Viego Les Hauts-ot lovagló norvég Victoria Gulliksen, akinek ideje az ötödik helyhez volt elég. Hatodik lett az angol Jamie Gornall, Carsten nevű lovával. De nagyszerű teljesítményt mutatott be a többi magyar lovas is ezen a rendkívüli nehézségű pályán: egy verőhibával végzett Szász Sándor és ifj. Kövy András, és ifj. Szabó Gábor is 8 hibaponttal zárta ezt a versenyszámot.

A pénteki versenynap további versenyszámainak beszámolói a CSIO Budapest oldalán olvashatók.

Start- és eredménylisták »

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.