Szabadidőlovas bajnokavatás a Nemzeti Lovardában

A szabadidőlovasoké volt a Nemzeti Lovarda az október 23-val záródó hétvégén. A második Szabadidőlovas Szuperdöntőn 1500 startra közel 400 lovas 300 lóval nevezett.

Egyszerre négy versenypályán és négy melegítőpályán zajlottak az események. A szakmai csapatot erősítette Bönde Ferenc, Szladek Róbert és Abay Pál a díjugrató bírók képviseletében, Machay János és Ferenci Richárd koordinálta az ügyességi pályákat, Bubán Zsolt pályaépítőként, Antal Domonkos, Bálint Gábor és Betegh Andrea a melegítőpályán, Kempelen Judit, Daruka Edit, Husz Alexandra és József Regina az irodai részen dolgozott. A díjlovas programokat Czuczor Éva és Somodi Katalin, a futószáras versenyszámokat Szekendy Katalin és Schmidt Csilla bírálták.

Míg a pénteki napon két fordulóban mérték össze tudásukat a lovasok, a haladó és nehéz kategóriában szombaton és vasárnap oszlottak el a fordulók. Negyven kategóriában, korosztályos elosztással, a rajtengedély vizsgával rendelkezőket és a még előtte állókat külön véve kerültek értékelésre a lovasok. Összesen 40 versenyszámban hirdettek két fordulóban győztest és negyvenben bajnokot, ez közel 120 győztest és még egyszer ugyanennyi második, harmadik helyezettet jelent.

A támogatók felajánlásainak köszönhetően a díjak között szerepelt lovasfelszerelés, lóápolási szerek és tápok, kiegészítők, de helyben sült kürtöskalács, vásárlási utalvány és szilvásváradi hétvége is lovaskocsikázással. Ráadásul nem pusztán 10 millió forint feletti tárgyjutalomban részesültek a lovasok, hanem szórakoztató események is színesítették a hétvégét. Szombat este tűzzsonglőr showt nézhettek a családok, másnap pedig Király Viktor adott koncertet a fedeles lovardában, majd lóra is pattant.

Írta: Csilló Rita
Fotó: Magyar Lovas Szövetség Szabadidős Szakága

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.