Szabadidőlovas Szakmai nap a Nemzeti Lovardában

Úttörő kezdeményezés bontakozott ki a Nemzeti Lovardában május 17- én. A Szabadidős Szakág újabb lehetőséget biztosított a lovasok számára, hogy bővítsék tudásukat.

A szabadidőlovasok már a téli hónapokban több előadáson vehettek részt a Nemzeti Lovarda Tudásközpontjában, ezúttal pedig a lovaspályákat is birtokba vehették. 10 futószáras lovas, 10 díjlovas és 10 ugrólovas – mind regisztrált szabadidőlovasok – vehetett részt a rendezvényen lovasként. A szakmai napon való részvétel díjmentes volt.

A lovasok pontos időbeosztás szerint követték egymást tudásszint és korosztály szerinti csoportokba sorolva az elméleti előadásokon, valamint a futószáras, díjlovagló, illetve díjugrató edzéseken. Szokola Csaba a díjlovasoknak tartott edzést és előadást, Gömbös Endre témája a futószáras ülésjavítás elmélete és gyakorlata volt. A díjugratás alapjairól és a hazai versenyszabályzatról Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovasszövetség alelnöke, a Díjugrató Szakág elnöke tartott előadást, a díjugrató edzéseket pedig Bazsó Gergely tartotta.

A lovasokat és edzőiket Lázár Vilmos, a Magyar Lovasszövetség elnöke is köszöntötte.

Fotó: Csilló Rita

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.