Szalai Nikolett győzelmével zárult a Díjlovagló Országos Bajnokság

Augusztus utolsó hétvégéjén a Nemzeti Lovardában zajlott a magyar díjlovagló sport legfontosabb eseménye, a Magyar Országos és Fiatal Lovak Bajnoksága. A bajnokság keretein belül a versenyzők felnőtt, korosztályos, fiatal díjló és utánpótlás kategóriákban mérték össze tudásukat.

Pénteken és szombaton a versenyszámok két egymás mellett elhelyezkedő négyszögben zajlottak párhuzamosan, így a nézők a legmagasabb és legnehezebb számokkal egy időben figyelemmel kísérhették az utánpótlás lovasok és a fiatal lovak versenyét is. Hazai bíráink mellett egy nemzetközi bírói csapat is értékelte a versenyzőket.

A magyar bajnoki kategóriáért folyó versengésben a mindössze 16 éves Yom Tov Jazmin Zodine nevű lovával megnyerte a pénteki Intermediare II versenyszámot. Hasonlóan szép eredményt ért el Szalai Nikolett Willi The Hit nevű lovával, aki első helyen zárta a szombati Nagydíj versenyszámot.

Yom Tov Jazmin és Zodine

A két nap összesített eredményei alapján a Fiatal Lovak Bajnoksága 4 éves Fiatal Díjló kategóriájának nyertese Szokola Csaba és Francois párosa lett. Az 5 éves Fiatal Díjló kategóriában első helyen zárta a versenyt Yom Tov Jazmin For Joy nyergében, míg a 6 éves Fiatal Díjló kategóriát Gémes Barnabás és Jamiroquai (KH Bravo) párosa nyerte meg. Az Utánpótlás Bajnokságban is eredmény született, a bajnokságot Felvinczi Lilla nyerte meg Dayana nevű lovával. A Korosztályos Csapatbajnokság nyertes csapata a Pondera Lovas SE lovasai közül került ki. A csapat tagjai között lovagolt Kökényesy Anna Zsófia, Kolacsek Panna Rozi és Kiss Imre Ferenc.

A Felnőtt Magyar Bajnokság győztese 2018-ban Szalai Nikolett és Willi The Hit párosa lett. Szalai Nikolett teljesítménye azért is kiemelkedő, mert Willi The Hit nevű lovával 2014. óta negyedik alkalommal nyerte meg a magyar bajnoki címet. A dobogó második helyét Ács Róbert szerezte meg Fioretto nyergében, míg a Nébel Viktória harmadik helyen zárta a versenyt Quite Right nevű lovával.

Szalai Nikolett és Willi The Hit

Nébel Viktória és Szalai Nikolett a Nehézosztályú Bajnokságban is összemérték tudásukat, itt végül Nébel Viktória szerezte meg a bajnoki címet Ready for Impossible nevű lovával, Szalai Nikolett pedig a dobogó második fokára állhatott fel Antinori nevű lovával elért eredményei alapján. A kategória harmadik helyezettje Szeredy Patrícia Palindrommal.

Fiatal lovas kategóriában Zengő Réka szerezte meg a győzelmet Ronaldinho 12 nevű lovával, míg a junior kategória nyertese Yom Tov Jazmin és Dodge Ram párosa lett. Póni kategóriában Hoffer Hanna szerepelt a legjobban Macciato nyergében, gyermek kategóriában pedig Lőkös Lúcia lett az első helyezett, Pannon Royal Fatuna S nevű lovával.

Írta: Palguta Virág
Fotó: Somogyvári Anett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.