Talent Program edzőtábor a Nemzeti Lovardában

A Talent Program II. edzőtáborának 2015. január 23-25 között a Nemzeti Lovarda adott otthont. A fiatal lovasokra megint mozgalmas hétvége várt. A tábor vezető edzője: Stróbl Dorottya volt, aki a felvételi vizsga óta most találkozott újra a csapattal.

A három nap eseménydúsan telt. Első nap idomító edzésen vettek részt a fiatalok négy osztályra bontva. Ezzel párhuzamosan a nagyobbak, akik a felkészülési időszakban egyéni edzéseken vesznek részt az általuk választott Talent edzők egyikével, csatlakoztak hozzánk, és Gömbös Endre ülésjavító futószáras oktatást tartott neki.

Második nap ugrómunkával folytatta Dorottya az edzés programot, nagy hangsúlyt fektetve a bemelegítés során a lovasok ülésének korrigálására, valamint a lovak elengedtetésére, az ugró munkához megfelelő állapot elérésére. A szombati napon két elméleti előadást hallgattak a fiatalok: Dr. Langer Dóra, állatorvostól lóanatómia témakörben, valamint Karádi László, pályaépítőtől egy gyakorlati szemléltetéssel és szakmai beszélgetéssel egybekötött foglalkozás keretein belül.

A harmadik napon pályát ugrattak a gyerekek, melyet Karádi Lászlóval együtt építettek meg. Az edzéseket a fiatalok regisztrált edzőinek többsége, csakúgy, mint az első táborunk alatt is, figyelemmel kísérte. A Tattersall párhuzamosan megrendezésre kerülő másik rendezvényén, a Díjlovagló Szakág közgyűlésén egy rögtönzött Talent Program ismertető előadásra is sor került.

A talentos gyerekek az edzőtábor alatt igazi csapattá kovácsolódtak össze. Köszönjük a Nemzeti Lovardának a segítséget az edzőtábor lebonyolításához!

 

/Dorogi Fernanda/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.