Telt ház várható az MSLT Tenyésztők hétvégéjén

Évről-évre egyre nagyobb érdeklődés övezi a Magyar Sportlótenyésztők Egyesületének legnagyobb éves rendezvényét, a Tenyésztők Hétvégéjét. Idén azonban nem csak a nézőtér fog  zsúfolásig megtelni, hanem a beérkezett nevezések is rekordot döntenek. A hétvége fő attrakciója ezúttal is a ménjelöltek bemutatása lesz, ahova 8 méneskönyv 33 kiváló egyedét várják a szervezők.

A ménkiválasztáson részt vehetnek legalább hároméves magyar vagy külföldi fajtájú mének, így a benevezett lovak között a magyar sportlovakon kívül láthatunk még hannoveri, oldenburgi, holsteini, KWPN és Zangersheide fajtájú méneket is olyan legendás ősöktől, mint Numero Uno, Diamant De Semily vagy éppen Chacco-Blue. A résztvevő méneknek minden esetben rendelkezniük kell teljes állatorvosi protokollal az esetleges rejtett hibák kiszűrése miatt.

A fedezőmén jelöltek péntektől vasárnapig fognak szerepelni a nyilvánosság előtt. Pénteken 15 órától szabadonugró gyakorlásra lesz lehetőség, szombaton 10 órától a küllemi bírálat kerül lebonyolításra, vasárnap 10 órától pedig a szabadonugró és mozgásbírálat. Érdemes időben helyet foglalni a nézőtéren, ugyanis a telt ház már most garantált! Az eredményhirdetésre 15:45-kor fog sor kerülni, ahol bemutatják 2018 Champion ménjét.

Szombat este hat órától a Tenyésztői Estre várjuk az érdeklődőket a Kóbliban, ahol lehetőség lesz megismerkedni a tulajdonosokkal, a tenyésztőkkel és a sportló bíráló szakemberekkel.

A rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható.

Tovább a rendezvény részletes programjára >>

2018.03.06. Fotó: Somogyvári Anett, SAPhoto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.