Teltházas MSLT Tenyésztők Hétvégéje a Nemzeti Lovardában

A hétvégén ismét teltház előtt zajlott a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete népszerű szakmai rendezvénye, a Tenyésztők Hétvégéje a Nemzeti Lovardában.

A ménvizsga legeredeményesebb sportlova a dr. Jármy Miklós és Jármy Katalin által tenyésztett JB Csákó volt. Andirkó Attila Fürsten Hit nevű ménje lett a díjló champion (lásd a cikk alján), a Szikriga Kft. tulajdonában álló Kisimov pedig az ugró champion címet vihette haza (a borítóképen). A bemutatott mének közül 11 kapott nyilvános, 8 pedig korlátozott fedeztetési engedélyt.

További információ a fedeztetési engedélyt kapott ménekről a Riderline összefoglalójában >>

A rendezvényt megelőző napon a Ló-Tündér Kft. és az MSLT közös szervezésében Lótenyésztő Konferenciára várták a Nemzeti Lovarda Tudásközpontjába a tenyésztőket, állatorvosokat, lótulajdonosokat és mindenkit, aki érdeklődik a lótenyésztés iránt. Az egész napos program során neves, több évtizedes tapasztalattal rendelkező neves külföldi előadók ismertették a náluk jól bevált módszereket, tippeket, praktikákat, a legmodernebb eszközöket és lehetőségeket. A cél a tenyésztői munka megismerése, a szélesebb szakmai tapasztalatok szerzése volt a hatékonyabb és eredményesebb tenyésztésért, valamint a lótenyésztési munka megkönnyítése.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.