Teltházzal zajlott az MSLT Prémium Hétvége a Nemzeti Lovardában

A Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesülete idén első alkalommal rendezte meg a Prémium hétvégét, ahol egyszerre került megrendezésre a Csikóchampionátus és az Országos Kancavizsga. Rekord számú nevező gyűlt össze minden kategóriában, hiszen több mint kilencven lovat láthattak a Nemzeti Lovardába kilátogató nézők a rendezvény két napja alatt.

A csikók között minden eddiginél erősebb mezőny gyűlt össze, ráadásul korábban soha nem látott létszámú nevezés érkezett mind a kanca mind a mén kategóriában, közel ötven kiváló származású magyar sportló fajtájú csikó mutatkozott be a közönség és a bíráló bizottság előtt. A szemle teltházas lelátók előtt zajlott, ami mutatja a tenyésztők érdeklődését.

Nyolc méncsikó kapott prémium minősítést, a Champion címet pedig a Kacziba Pál által tenyésztett Ars Hero F (Querlybet Hero x Ars Vivendi) vihette haza.

Második helyen végzett a Radványi család tulajdonában álló Casspilot (Cassilano x Ak Con Lapilot), és harmadik lett Dream N Joy (Desperado x Sir Shutterfly), tenyésztője Horváth Attila.

A kancák mezőnyében tíz csikó büszkélkedhet prémium minősítéssel, a Champion címet a Debreczeni család tenyészetéből származó DB GI Lotte (Givano x Lagaro) vihette haza.

Az ezüstérmes pozícióban a Timpex Ménes lova, Timpex Fagyöngy II. (Chacfly x Timpex Apoleon) végzett, míg a harmadik helyen Andirkó Attila csikója, Aranykapu Clarissima (AK Claramo x Ak Carismo) végzett.

Az Országos Kancavizsga három kategóriában zajlott, a vizsgán 3, 4 és 5 éves korú magyar melegvérű vagy külföldi méneskönyvhöz tartozó kancák vehettek részt.

A 3 éves kategóriában a 18 benevezett ló közül tizenöten kaptak prémium minősítést. A győztes a Szikriga Kft. tulajdonában álló, de a Lewitzi Ménesben tenyészett Bondi Beach (Je Taime Flamenco x Balou Du Rouet) lett, akinek kiemelkedő ugróteljesítményét a bírák is elismerték.

Második helyen a mezőny legszebb küllemű lova, a Csirke Béla által tenyésztett Bridget (PM Balougraf x Colonado) végzett, aki egyúttal a legeredményesebb magyar tenyésztésű ló lett a kategóriájában. A harmadik  Turcsán Ferenc kancája, Adagio De Camscavel (Adagaio De Tan x Cambridge) lett.

A 4 éves lovak között Lagretta HB (Lagarder x Rolls Royce) hozta el a bajnoki címet, tenyésztője Borislav Borisov, tulajdonosa pedig Zodoma Károly.

Második lett Erdélyi Gyula és Fábiáncsics Gábor közös lova, Cinderella (Cinnamon x Contendro II.). A bronzérmes pozícióban pedig a Kabóka Kft. által tenyészett Liliom V (Lux V x Fantazme Courcelle) végzett.

Az 5 éves kategória idén második alkalommal került külön értékelésre, a győztes pedig a Radványi család kancája, Argentina (Aranykapu Argentik x Merano I-38) lett.

A Szikriga Kft. ebben a kategóriában is dobogós helyezést vihetett haza a második helyen végző Cacharel-nek (Cabachon x Latus) köszönhetően. A Vass Anna tulajdonában álló Compact KV harmadik lett.

Írta: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.