Tenyészverseny 2015

Négy kategóriában rendezték a harminckettedik tenyészverseny mai döntőit. A négy éves lovaknál két versenynap stíluspontjai adódtak össze, így győzött  a Makay Tamás tulajdonában lévő, Diarado apaságú, szürke Diara, Peredi Szabolccsal a nyergében 16,6 ponttal.. Második lett a nyíregyházi Timpex Ménesben tenyésztett Timpex Hollyday, ifj. Szabó Gáborral, míg harmadik lett Körmöci Péter úr lova, Clinton Wins, Zárug Gyulával.

Az öt éves lovaknál hat ló maradt a három nap után hibátlan, köztük dőlt el, hogy ki lesz a legjobb öt éves idén. A Lewitzi ménesben tenyésztett fiatal lovak arattak, hiszen PM Chaccera győzött Horváth Balázzsal, megelőzve a Zirocco Blue VDL apaságú Floydot, akit Técsy Attila lovagolt. Harmadik lett Koncz Ferenc Cunamija, Pirik Zsolttal a hátán.

A hat éveseknél szintén öt ló vetett össze a győzelemért. Itt is Pataki Ménes lovasa Horváth Balázs győzedelmeskedett, hiszen győzött a Casall apaságú PM Casello, megelőzve a legjobb magyar tenyésztésű lovat, a Leonce apaságú Lizy-Larissát az algyői Zajzon Andrással. Harmadik lett Coolman és Zárug Annamária, megelőzve Borisov Borislav lovát, Concordia HB-t Szentirmai Péterrel.

A 1,5 millió Forint összpénzdíjazású utánpótlás lovak döntőjével zárult a nap, ahol favorit siker született. Egyetlen ló tudott hibapont nélkül maradni mindhárom nap, így első lett a szürke Timpex Emlék, ifj. Szabó Gáborral. A második és harmadik helyért izgalmas összevetés után a verseny legeredményesebb lovasa, Horváth Balázsé lett az ezüstérem  PM La Conta Z-vel. Harmadik lett Krucsó Szabolcs Kórusz Attila lovával, Vincentóval. Negyedikként Cantus Clay végzett Máriás Sárával és az ötödik helyen a 8 éves Lantus végzett Búza Krisztiánnal.

A budapesti tenyészversenyre számos érdeklődő kilátogatott és jelentős mezőny versenyzett a legjobb 4, 5, 6, és utánpótlás ló kategória címéért. Ezúto is gratulálunk a tenyésztőknek, tualjdonosoknak és a lovasoknak egyaránt!

Fotó: lovasfoto.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.