Tisztújítás a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületénél

A Nemzeti Lovarda Tudásközpontjában zajlott a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének rendes éves, illetve tisztújító közgyűlése. A tagság újabb négy évre bizalmat szavazott dr. Jármy Miklósnak.

Dr. Jármy Miklós, az Egyesület elnöke beszámolójában elmondta, hogy nyolc éve, amikor megkezdte munkáját, számos újdonságot tervezett megvalósítani. A legfőbb cél a tenyésztőket kiszolgáló és a sporttal összhangban lévő egyesületi munka volt. Ez sikerült is, az i-re pedig azt tette fel a pontot, hogy az MSLT irodája a felújított Nemzeti Lovardában kapott helyet, ami sokkal hatékonyabbá teszi az együttműködést a Magyar Lovas Szövetséggel, a lovasok pedig a sportrendezvényekkel összekapcsolva intézhetik teendőiket.

Az egyesület fontos lépéseket tett annak érdekében, hogy a tenyésztőket minél egyszerűbben, egyablakos úton el tudják látni a megfelelő információval és szolgáltatásokkal. Ennek érdekében most is zajlanak a technikai fejlesztések és folyamatos az együttműködés a NÉBIH munkatársaival is.

Az elmúlt évek legfontosabb változása azonban talán az, hogy az Egyesület tenyésztési programja és a tenyésztésszervezési feladatai egyre inkább a kor követelményeit tükröző sportrendezvényeken méretnek meg. A tenyésztési szabályzat ezért kissé háttérbe szorította a hagyományos pontozásos bírálatot a sportpályákon zajló teljesítménybírálattal szemben. „A sport érdekeit kiszolgálva van csak esély arra, hogy a tenyésztők által megálmodott és felnevelt csikók piacra is találjanak” – mondta beszámolójában dr. Jármy Miklós, aki azt is hozzátette, hogy igyekeznek a külföldi tenyésztő egyesületeknél jól bevált módszereket és megoldásokat idehaza is meghonosítani.

A lovasok érdeklődése is azt mutatja, hogy az MSLT jó úton jár, hiszen úgy az online közösségi felületeken, mint a rendezvényeken élénk érdeklődés övezi az Egyesület munkáját. Az MSLT pedig megteremtette a lehetőségét annak is, hogy bevonják a lovasokat az Egyesület munkájába, ezt célozza a közelmúltban meghirdetett és szép résztvevői létszámmal zajló bírálóképzés.

A tenyésztési szabályzat módosítása egykor hosszas vitákat szült, az utóbbi években azonban jól vizsgáztak az eddig felállított szabályok, ezért idén nem volt nagyobb változás, mindössze egy kisebb technikai módosítás: az MSLT kivezeti a sportfélvérek a nyakon történő bélyegzését a tenyésztési szabályzatból.

A közgyűlés a tisztújítással zárult, ahol a megjelent egyesületi tagok újra bizalmat szavaztak dr. Jármy Miklósnak, aki így további négy évig látja majd el az MSLT elnöki feladatait. A korábban hét tagú elnökség öttagúra csökkent: Czuczi István, dr. Soós István, Szebényi Dániel és Técsy Attila folytatják a munkát. A felügyelőbizottság tagjai: Pap István Tibor, Iványi László, Szilvássy Levente.

Az MSLT soron következő rendezvényének, a kancákat és csikókat főszerepbe emelő HSH Premium Weekendnek is a Nemzeti Lovarda ad majd otthont 2018. szeptember 7-9. között.

2018.05.19.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.