Török Sándor mesterhármasával zárult az országos minősítő

A fedettpályás szezon nyitányaként megrendezett országos minősítő verseny a vírushelyzet ellenére a vártnál magasabb nevezői létszámot hozott. A három nap alatt közel 750 start gyűlt össze a Nemzeti Lovardában, pedig ezen a hétvégén párhuzamosan Kaposváron és Kecskeméten is versenyt rendeztek. A szakági vezetés döntése értelmében a versenyek zárt kapuk mögött zajlottak, viszont mindhárom helyszínről élő közvetítés állt azok rendelkezésére, akik kíváncsiak voltak valamely versenyszámra.

A Nemzeti Lovardában a hétvége záró versenyszáma 135 centiméteren zajlott 50 páros részvételével. A népes mezőny komoly csatározást hozott, de Török Sándort nem lehetett legyőzni, hiszen Milesz Eszter lovaival bravúros teljesítményt nyújva az első három helyet szerezte meg magának. Rendkívül szoros versenyben egy másodpercen belül ért célba még ifj. Lázár Zoltán, Szuhai Péter és Faluhelyi Ádám.

A fiatal lovasok 125 centiméteres összecsapásából Plavecz Szabrina került ki győztesként, megelőzve Kozma Rebekát és Jármy Vincét.

A nyitott kategóriában Göttler Vilmos, Szekeres Ágota és Jován Richárd voltak a leggyorsabbak.

Az ifjúsági lovasok 115 centiméteren versenyeztek, ahol Faluhelyi Ádám tanítványai szerepeltek a legjobban. Csiszárik Petra első, míg Tömör-Tones Luca Zoé a harmadik helyen végeztek. Hibátlanul lovagolt még Sebők Patrícia, ezzel a második helyezettnek járó díjat kiérdemelve.

Az amatőrök között a mindhárom napon dobogós helyen végző Vajay Dóra ezúttal egészen az első helyig mentelt, maga mögé szorítva a szintén végig eredményes Nagy Vivient és Debreczeni Évát.

A kezdő lovasoknál a pónival versenyző indulók dominálták a mezőnyt, hiszen a kettős győzelmet arató Bodnár Annabell mindkét lova, és a harmadik helyen végző Gubicza Dorottya is pónin versenyzett.

Részletes eredménylisták >>

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu és Tokodi Tícia, Tic Photo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.