Új nevezési rekord a Nemzeti Lovardában

A szezon utolsó fedettpályás kiemelt versenyét rendezte a Díjugrató Szakág a Nemzeti Lovardában 2020. március 5-8 között. Ez volt az utolsó minősülési lehetőség a Fedeles Döntőre, így számítani lehetett a nagy létszámra, de még így is elvásárlásokon felüli nevezés érkezett, hiszen közel 500 ló vett részt a versenyen.

A négy napos versenyen 1428 startot bonyolított le a Schlezák Melinda által vezetett bírói kar a négy nap alatt, ezzel megdöntve minden korábbi nevezési rekordot. Minden nap kora reggeltől egészen késő estig zajlottak a versenyszámok.

A hétvége legmagasabb, 140 centiméteres összevetéses versenyszámában 53 lovas lépett pályára, akik közül tízen tudták hiba nélkül teljesíteni a Karádi László nemzetközi pályaépítő által megálmodott alappályát, így izgalmas összevetést láthatott a közönség.

Szentirmai Péter ezúttal is remek formában volt, így a magyar tenyésztésű Expresszel megnyerte a versenyszámot (a borítóképen). A Pataki Ménes lovasa, Horváth Balázs nem sokkal lemaradva a második helyen végzett, megelőzve Mráz Tamást új lovával, BN Silverrel. A fiatal hölgyek is kiválóan szerepeltek ebben a népes mezőnyben, hiszen negyedik helyen végzett Weinhardt Virág és Equest Cha-Cha, ötödiken pedig Budai Virág és Baileys. A hatodik helyet a leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Krucsó Szabolcs és Lady Winner szerezte meg.

Borítókép: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.