Vándor Zsófia a Díjugrató Magyar Bajnok

Négy napon át zajlottak a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság versenyszámai a Nemzeti Lovardában. Nézzük a legfontosabb eredményeket:

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság utolsó napján történelmi siker született, hiszen első alkalommal állhatott hölgy lovas a magyar bajnoki dobogó legfelső fokára, mégpedig egy olyan hölgy, aki egész évben kimagasló formát nyújtott a válogatott tagjaként Quintus nevű lovával: Vándor Zsófia. A győztes jutalma egy vadonatúj Fiat 500X gépkocsi a Díjugrató Szakbizottság, az FCA CEE vállalatcsoport és a KB Autoteam Kft. jóvoltából. Az autón kívül közel 4 millió forint került kiosztásra négy kategória helyezett lovasai között.

Az ezüstérmes pozíciót ifj. Máté István és Chacrinue szerezte meg, ifj. Tóth László és Rádiháza Echo harmadik lett.

Buza Patrik Zoltán a fiatal lovasok legjobbja

A fiatal lovasok 140 és 145 centiméterre kiírt kétfordulós döntője is rendkívüli fordulatokat hozott. Végül nagyon szoros versenyben Buza Patrik Zoltán tudta megszerezni a győzelmet, kevesebb mint egy ponttal maga mögé utasítva Kalán Esztert, harmadik lett Markó Sándor.

Alasztics Aliz az ifjúsági bajnok

Alasztics Aliz magabiztos fölénnyel egészen a dobogó legfelső fokáig menetelt lovával, Concordia HB-val. A páros a hétvége folyamán egyetlen verőhibát sem vétett. Ezüstérmet szerzett válogatottunk másik kiváló hölgy lovasa, Janik Anna, aki Back Home-ot lovagolta. Dömse Tamás és Conquistador a harmadik helyen végzett.

Kiss Lizanna duplázott

A többszörös gyermek GP győztes Kiss Lizanna 2018 után idén is kiérdemelte a gyermek bajnoki címet. Törő Csongor a dobogó második fokára álhatott fel, a bronzérmet ifj. Szuhai Gyula érdemelte ki.

Baumann Bori megvédte bajnoki címét

A tavalyi bajnok, Baumann Bori megvédte címét, és 2018 után idén is a dobogó tetején ünnepelhette a győzelmet. Bobok Eszter az ezüstérmes pozícióban zárta a versenyt, Sunyovszky Réka a harmadik helyen végzett.

A Platthy József Régió csapata a felnőtt bajnok

A csapatversenyben magabiztosan végzett az első helyen a Platthy József Régió csapata Máté István vezetésében, tagjai Máriás Sára, ifj. Máté István, ifj. Szabó Gábor és Técsy Attila voltak.

A Tóth Béla Régió kettes csapata az amatőr bajnok

Az amatőr bajnok csapatok közül a legeredményesebb a Varga Zoltán által vezetett Tóth Béla Régió kettes csapata lett, melynek tagjai Kalános Éva, dr. Stark Róbert, Németh Viktória és Sunyovszky Réka voltak.

Bognár Jen-Cor visszavonult

A FIAT Díjugrató Országos Bajnokság keretei között ünnepélyesen elbúcsúzott a versenyzéstől a 17 éves Bognár Jen-Cor, aki pályafutása során számos értékes érmet – többek között egy EB-győzelmet – szerzett hazánknak, és lovasának, Weinhardt Virágnak.

Forrás: Riderline
Fotó: Hajdu Krisztina – Lovasfotó.hu és Kovács Iván – Halasmédia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.