Napsütötte versenyhétvége a Nemzeti Lovardában

Igazi nyári idő fogadta a június 18-20. közötti hétvégén a Nemzeti Lovardában versenyző mintegy 170 lovast.

A hétvégét a 90 centiméteres nyitott versenyszám nyitotta meg, ahol a győzelmet Babinszki László és Gago Z nevű lova szerezték meg. A kezdő lovasok 100 centiméteres magasságon tesztelhették tudásukat, itt a Viktor-i Sportegyesület lovasa, Petrus Olívia és Venom bizonyult a legjobbnak 8,4 stílusponttal. A szintén 100 centiméteres magasságon zajló nyitott versenyszámban Németh Viktória és Conmiro Illusion (Gerje LSE) hozták a legjobb időt. Az ötéves lovak között diósgyőri győzelem született, Bandi Zsanettnek és Lancaster BMG nevű ménjének szólt a taps.

Az ifjúsági korosztály legjobbja 8,3 stílusponttal a Kim Yura Charlotte – Bognár Hamis (Equipark LK) páros volt, őket követte a Némethy Bertalan Alapítvány versenyzője, Bodnár Annabell For The Moment nevű kancájával, harmadik pedig Vidoven Lili és Desdemona.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Hegedüs Kristóf és Kurszán (Csikós és Tsa. Kft.) szerezték meg a győzelmet a leggyorsabb hibátlannal, majd Kovács Ádám – Timpex Junior és Füzér Gábor – It’s a Gamble volt a további sorrend a dobogón.

Kiskunhalasi győzelem született az amatőr lovasok között a Tóth Noémi – Cherish The Moment párosnak köszönhetően, második Klacsán Adrienn és Clarimo, harmadik Rajnai Csilla és Joker Zambesi.

Mindössze tizenegy páros indult a 6 éves lovak mezőnyében. A tiszteletkört végül Lehotai Máté és Kaaij CHS (Fábiáncsics Horses SE) vezethették, a második helyen Füzér Gábor és Baluna Blue PS végzett, harmadik pedig a román színekben versenyző Jakab Áron és Sputnik.

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban – ahogy azt már megszokhattuk a párostól – ismét brillírozott Göttler Vilmos és Jégvirág, majd következett a tanítvány, Bohák-Debreczeni Éva Cortez nyergében. Az ukrán Radion Redko és Legion a harmadik helyet tudták megszerezni.

130 centiméteren ifj. Szikszai Lajos és Ariane 413 (BL Armentum LSE) volt a legjobb, Técsy Attila és Nikidam Breaker épp csak hajszálnyi időkülönbséggel csúszott a második helyre, harmadik Nagy Sándor és E-Inception.

Ifj. Szikszai Lajos – archív felvétel

Napsütésből a szombati versenynapon sem volt hiány. A nap első tiszteletkörét Horváth Béla Bence és Szedervölgyi Cedric (Csömöri LTKE) vezette a 100 centiméteres nyitott versenyszámot követően. Bodnár Annabell és It’s a Gamble épp csak hajszálnyi időkülönbséggel csúszott a második helyre, megelőzve a Dömök Tímea – Cézanne párost.

A kezdő lovasok mezőnyében szinte ismétlődött a pénteki sorrend: ismét a Viktor-i Sportegyesület lovasa, Petrus Olívia szerezte meg a győzelmet, de ezúttal Starthago nyergében, másodikként pedig ismét Schäffer Róza és Aramisz-B zárta a megmérettetést. A harmadik helyen ezúttal Kölcsey Virágnak és Can’t Stop Vh Scheefkasteel Z nevű lovának szólt a taps.

27 startot láthatott a közönség az ötéves lovak mezőnyében. A mezőny legjobbja 8,30 stílusponttal DB GI Citsun lett Debreceni Fannival. Bandi Zsanett és Lancaster BMG a második helynek örülhetett, a dobogó alsó fokát pedig Babinszki László és Meru hódították meg.

Az ifjúsági korosztályban a Simonpuszta NLHE párosa, Jandó Balázs és Icato 8,40 stílusponttal szerezte meg az első helyet, Kim Yura Charlotte és Bognár Hamis teljesítménye ezen a napon a második helyre volt elég, harmadik Sárosi Réka Noémi és Flash Dance.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Kiss Jennifertől és Bahartól láthatta a közönség a leggyorsabb hibátlant, Csuka Balázs és Timpex Jamaica három másodperces időkülönbséggel szorult a második helyre, épp csak megelőzve a Kalános Éva – Don Curacao párost.

110 centiméteres pálya várta az amatőr lovasokat is. Itt Klacsán Adrienn és Clarimo (Csömöri LTKE) volt a mezőny legjobbja, a további sorrend: Kalános Éva – Don Curacao és Szarvas Júlia – Avatar.

Mindössze hat indulót láthattunk a hatéves lovak mezőnyében, itt 8,00 stílusponttal Casallo és Csontos Zsuzsa szerezte meg a győzelmet Cser Attila és Rádiháza Lavina, valamint a román színekben versenyző Jakab Áron és Sputnik előtt.

Újabb simonpusztai győzelmet hozott a 120 centiméteres nyitott versenyszám Rajnai Csilla és Date hibátlanjának köszönhetően, második a kiskunhalasiak erőssége, Füzér Gábor és Calmea PSZ, harmadik Ábrahám Zsófia és Amorife.

Javítani tudott pénteki eredményén az ukrán Radion Redko, aki Legionnal ezúttal egyenesen az első helyre ugratott.

Bohák-Debreczeni Éva és Cortez egy újabb második helyezésnek örülhetett, Ábrahám Zsófia és Ciboulette Du Gibet pedig harmadikként zárt.

A 135 centiméteres nyitott versenyszám ismét Radion Redko győzelmét hozta, ezúttal Kozyrna Karta nyergében.

A második és harmadik helyet egyaránt Mihucz Tibor szerezte meg Timpex Font, illetve Timpex Jupiter nevű lovaival.

A további helyezettek: Nagy Sándor – E-Inception, Budai Virág – Baileys, Fábiáncsics Gábor – Convey.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu és Tokodi Tícia/Tic Photo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.